Apollo Accelerators

Apollo Accelerators Discussion Forum
» » » »
[Locked] [*]  Page 1 of 1  [ 7 posts ]
Author Message
salocinx
Post subject: [SOLVED] Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 30 Dec 2016 16:06
Offline
Posts: 3
Joined: Fri 30 Dec 2016 16:01
Hi - I received my V2 A600 yesterday. When running SysInfo and testing CPU speed, the A600 crashes with a classic red guru meditator message. I installed SILVER9 today, this one works fine with SysInfo's CPU speed test. Any ideas what's wrong? Do you have the same issue with GOLD core ? TIA


Top
[Profile]
gregthecanuck
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 30 Dec 2016 16:34
Offline
Posts: 25
Joined: Mon 28 Nov 2016 05:33
Standard Sysinfo has a bug with any CPU without an FPU. There is a patch on aminet at: util/moni/SysInfo40_noFPU.lha

Here is the blurb from the readme:

SysInfo 4.0 has a bad bug on 680x0 CPU without FPU (i.e. 68EC040, 68EC060,
68LC060). It still tries to trigger FPU and end with a crash. This patch will
fix it.

To apply it, just use spatch in SysInfo directory :
>spatch -oSysInfo4_noFPU -pSysInfo40_noFPU.pch SysInfo



Top
[Profile]
salocinx
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 30 Dec 2016 22:40
Offline
Posts: 3
Joined: Fri 30 Dec 2016 16:01
Thanks for your immediate help. It now works fine with the patch applied :-)
Strange that it did not crash with SILVER9 though.


Top
[Profile]
gregthecanuck
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Sat 31 Dec 2016 05:33
Offline
Posts: 25
Joined: Mon 28 Nov 2016 05:33
Some of the FPU instructions were exposed in silver 9. Newer core revisions pulled the instructions out.


Top
[Profile]
mufflon64
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 6 Jan 2017 11:37
Offline
Posts: 2
Joined: Fri 6 Jan 2017 11:33
Hello guys !

How do I patch sysinfo ?

I go to SysInfo folder and enter : spatch -oSysInfo4_noFPU -pSysInfo40_noFPU.pch SysInfo

It just says "spatch is not executable" and does nothing.


Top
[Profile]
jarp
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 6 Jan 2017 12:03
Offline
Posts: 4
Joined: Tue 3 Jan 2017 18:43
mufflon64 wrote:
Hello guys !

How do I patch sysinfo ?

I go to SysInfo folder and enter : spatch -oSysInfo4_noFPU -pSysInfo40_noFPU.pch SysInfo

It just says "spatch is not executable" and does nothing.
Use spatcher:

http://aminet.net/package/util/wb/Spatcher1_0

-J


Top
[Profile]
salocinx
Post subject: Re: Vampire II A600 GOLD Core crashes. Posted: Fri 6 Jan 2017 12:17
Offline
Posts: 3
Joined: Fri 30 Dec 2016 16:01
I had the same problem, although the executable flag was set on the SysInfo file. IIRC, it finally worked with the GUI that comes with SPatcher1_0 from aminet.


Top
[Profile]
Display: Sort by: Direction:
[Locked]  Page 1 of 1  [ 7 posts ] Return to “Closed topics”

Jump to: 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


» The team | Delete all board cookies | All times are UTC+02:00

cron