Apollo Accelerators

Apollo Accelerators Discussion Forum
» » »
[Post Reply] [*]  Page 2 of 3  [ 27 posts ] Go to page « 1 2 3 »
Author Message
TrashyMG
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sat 17 Jun 2017 23:00
Offline
Posts: 15
Joined: Fri 20 Jan 2017 00:52
SpacemonkeyUK wrote: *  Fri 16 Jun 2017 22:15
TrashyMG wrote: *  Wed 14 Jun 2017 19:02
I think so, if you mean the IDEFIX, which is just Gold 2 with the IDE stuff.
No it enable vampiretool Fastide to test faster IDE transfers
AFIK the "vampiretool fastide" setting on a V600 doesn't do anything. it only works on the V500. the passed around IDEFIX core is for the V600 only And the approach for enabling and setting up the appropriate values was a bit more manual.


Top
[Profile] [Quote]
SpacemonkeyUK
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sat 17 Jun 2017 23:28
Offline
Posts: 32
Joined: Mon 5 Dec 2016 11:21
sorry but the Gold 3 b1 i have double the speed of the IDE in Sysinfo when i run vampiretool fastide


Top
[Profile] [Quote]
TrashyMG
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sun 18 Jun 2017 00:19
Offline
Posts: 15
Joined: Fri 20 Jan 2017 00:52
Alright, I was talking about the idefix.jic core that was passed around for the V600, I wasn't aware of a Gold3 beta being passed Around.

I guess you're in the inner circle.


Top
[Profile] [Quote]
SpacemonkeyUK
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sun 18 Jun 2017 00:31
Offline
Posts: 32
Joined: Mon 5 Dec 2016 11:21
no just asked on IRC to test IDE


Top
[Profile] [Quote]
SpacemonkeyUK
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sun 18 Jun 2017 13:15
Offline
Posts: 32
Joined: Mon 5 Dec 2016 11:21
After updating to Gold 2.5 i now get some screen corpution on the boot screen towards the end of booting. This was not present on Gold 2 or 3b1

[ img ]


Top
[Profile] [Quote]
Uigiflip
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Sun 18 Jun 2017 19:18
Offline
Posts: 30
Joined: Sat 19 Nov 2016 18:07
I get the same


Top
[Profile] [Quote]
TrashyMG
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Mon 19 Jun 2017 13:59
Offline
Posts: 15
Joined: Fri 20 Jan 2017 00:52
Yeah I get that too, although just a single strip down on the bottom.


Top
[Profile] [Quote]
TrashyMG
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Mon 19 Jun 2017 14:00
Offline
Posts: 15
Joined: Fri 20 Jan 2017 00:52
Yeah I get that too, although just a single strip down on the bottom. It doesn't seem to cause any issues on the WB or in any games from what I can tell.


Top
[Profile] [Quote]
flype
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Wed 21 Jun 2017 21:27
Offline
User avatar
Posts: 39
Joined: Sat 19 Nov 2016 13:58
hmm, interesting guys, thanks for the report.

i can understand why : something new is allocating memory at end of fastram (using AllocMem MEMF_REVERSE flag) on boot process that was not before. No big issue, it is a 'legal' symptom. The BootPic allocates memory at end of fastram to make it displayable, but it is released as fast as possible. So any program that allocates memory reverse, after the BootPic is executed, will override the picture. Will look at this deeper when i can.

One question : does it happens when no CF is connected or without startup-sequence ?

_________________

Amiga 600 + 2MB ChipRAM + V600 V2-128 + PCMCIA LinkSys Wifi card.
Amiga 1200 + Blizzard 030 IV + 256MB FastRAM 50ns.
-
68k rulez!


Top
[Profile] [Quote]
bax
Post subject: Re: GOLD2.5 Experimental Build Posted: Wed 21 Jun 2017 21:33
Offline
User avatar
Posts: 15
Joined: Sat 19 Nov 2016 13:46
This symptom is a little bit annoying and can be fixed. But it's also harmless. The boot picture does free the allocated memory after showing the picture. Thus, when another program in the startup-sequence allocates FastMem from the top of the list, it will get some that falls into the boot picture framebuffer range. This causes the curruptions. Rest assured, the video out is read-only.

_________________

A500 Rev8a1, V500 V2, ECS, 1.5 MB Chip, 32 GB CF
A500 Rev5, 1 MB Chip, 2 MB Fast, A590 + SCSI2SD
A4000, CS060MK-I 50 MHz, 112 MB Fast, AriadneII, Scandoubler, MelodyZ2, CV64
A500 Rev8b, Project Red a1k edition


Top
[Profile] [Quote]
Display: Sort by: Direction:
[Post Reply]  Page 2 of 3  [ 27 posts ] Return to “General Chat” | Go to page « 1 2 3 »

Jump to: 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


» The team | Delete all board cookies | All times are UTC+02:00

cron